Ingyenes gyermekjóga órák a Jóga Világnapja alkalmából

Ingyenes gyermekjóga órák országszerte

Mit is jelent számunkra a Jóga Világnapja? Gyermekjóga oktatóként egész évben várjuk ezt a napot. Módszeresen készülünk rá, mint egy nagy családi ünnepre, hiszen ez is a mi ünnepünk.

A Jóga Világnapjának története onnan indul, hogy India miniszterelnöke, Narenda Modi kérésére az ENSZ Közgyűlése június 21-ét a Jóga Világnapjává nyilvánította. Ezen a napon a világ minden pontján megemlékeznek, mozognak, lélegeznek, kapcsolódnak az emberek. Jógások és nem jógások egyaránt részt vesznek ezen a világméretű megmozduláson.

Mi, a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület gyermekjóga-oktatói a június hónapot minden évben teljes mértékben a gyermekjóga népszerűsítésének szenteljük. Így 2019-ben is Magyarország szinte teljes területén, sok helyszínen tartottunk ingyenes gyermekjóga órákat, azzal a nem titkolt céllal, hogy minél több gyermekhez elvigyük a mozgás szeretetét, minél több gyermeknek és felnőttnek megmutassuk, hogy jógázni, mozogni jó. Iskolákban, óvodákban egész osztályokat, csoportokat mozgattak meg elhivatott gyermekjóga-oktatóink.

A legnagyobb öröm számunkra látni a sugárzó, boldog arcokat, hallani a felszabadult gyermekkacagást. Miközben rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, a gyermekek örömmel kapcsolódnak be az órákba, és legtöbben várják a folytatást is. Mi ezért dolgozunk.

A hangulatról árulkodjanak az alábbi fotók! (A válogatás nem teljes, nem minden helyszínen készültek felvételek.)

EGÉSZ NAPOS GYERMEKJÓGA A MARGITSZIGETEN

Az egész hónapos sorozatunkat idén is a margitszigeti Napforduló Jógafesztivál koronázta meg, amelyen idén már ötödik alkalommal vett részt Egyesületünk. Gyermekjóga-oktatóink egész nap ott voltak, és változatos gyermekjóga órákkal várták az arra járó gyermekeket. Idén újdonságként egy mini kalandparkot is építettünk kicsik és nagyok nagy örömére, köszönhetően annak, hogy már fiú gyermekjóga-oktató tagjaink is vannak.

Az időjárás is kegyes volt hozzánk, a környékbeli zivatarok szerencsésen elkerülték a Szigetet.

Jövőre is várunk mindenkit, már most írjátok be a naptáratokba!

Kedvcsinálónak néhány fotó az eseményről.